Information

Turist information i Banyuls sur mer


http://www.banyuls-sur-mer.com/enFlybilleter til Spanien / Girona / Barcelona


https://www.ryanair.com

http://www.norwegian.dk/Billige overnatnings hoteller på vejen til Banyuls.


http://wwwibis.accor.com/

http://hotelf1.accor.com/

Fra Banyuls er der mange gode muligheder for at lave dags ture, her er blot

et par af de mange muligheder.

Castillet

Perpignan afstand 36 km.      Det er muligt at tage 1 Euro bussen fra Banyuls til Perpignan. Da det kan være lidt svært at finde parkering, kan det være en god ide at lade bilen stå. I byen bor der 110.000 indbyggere og dermed er det den største by i Pyrenées Orientales. Byen er meget præget af at være den centrale Franske del af Catalonien. Den gamle bydel er meget spændene, med mange små hyggelige gader, restauranter, cafeer og forretninger. Rundt om den gamle by, ses resterne af bymuren, med Castillet som den fineste byport. Palais des Rois de Majorque  ligger også i den gamle bydel og  er ligeledes et besøg værd.

http://www.perpignantourisme.com

Sagrada Familia

Barcelona afstand 205 km.  Her kan det være godt, at starte med at tage en af de mange røde turist busser der kører rundt i byen, for at få et overblik over hvad man ønsker  at se nærmere på. Byen er hovedstad i den Catalonske del af Spanien og med 1,6 millioner indbyggere er det den næststørste by i Spanien. Barcelona har rigtig mange attrak- tioner, den mest kendte er måske Sagrada Familia, den ufærdige katedral, som er utrolig smuk. Arkitekten Gaudi har sat sit præg på byen, med mange bygningsværker rundt omkring i byen. Fra Placa de Catalunya, som er byen centrum, starter Ramblaen med en masse små sidegader som er spændene at udforske.

http://www.barcelonaturisme.com/wv3/en/

Dali museet

Figueres afstand 51 km.   Dali museet er beliggende i Figueres, og det er absolut et besøg værd for kunstinteresserede. Den verdensberømte Salvador Dali blev født her i byen i 1904.Museet blev indrettet i en gammel teater bygning, som i dag fremstår meget spændene med de store æg på taget. Når man kommer ind i museet, bliver man mødt af en Cadillac, hvor der sidder 2 lig i regnvejr og hygger sig, mens musikken lyder fra bilen. Videre inde i museet, ses der mange spændene og forunderlige malerier. Det kan anbefales at bestille indgangs billetter på internettet, så du slipper for at stå i kø, da den meget tit kan være meget lang.

https://www.salvador-dali.org/en/

Andora La Vella

Andora afstand 220 km.   Det er en meget flot tur ind i Pyrenæerne til Andora, det er bjergkørsel meget af vejen og med mange sving, så beregn god tid til turen. Hovedstaden Andorra La Vella ligger omkranset af bjerge. Landet er kendt for at være en toldfri zone, hvor det kan være billigere at handle elektronik, parafume og spiritus. Lige over grænsen møder man Pas de la Casa, hvor mange handler i de utallige forretninger. I selve Andora La Vella er stedet at shoppe på Av. Meritell. Vær opmærksom på at Andora ikke er medlem af EU og derfor er der visse toldrestrektioner, og tolderne i både Frankrig og Spanien kan kontrollere ved udrejsen. Hvis turen går tilbage til Banyuls gennem Spanien, er den en del længere ca. 363 km.

http://visitandorra.com/en/