Området

På bjergskråningerne bagved byen dyrkes den lokale Banyuls vin. Der er også rig mulighed for at gå skønne ture i det smukke landskab.

En video fra bjergene, der rejser sig bag Banyuls sur Mer.

Collioure

Collioure

Ca. 10 km. nord for Banyuls, ad den  smukke kystvej ligger Collioure, der er et besøg værd.

Byen som p.g.a. sin skønhed, dejlige beliggenhed og det særlige lys, har gennem tiderne tiltrukket kunstnere fra nær og fjern.

Der er også mange små spændene

gallerier og forretninger i byen.

Badebugt ved byen

Badebugt ved byen

Lige syd for byen, er der en hyggelig

lille bugt, Plage de Troc. Vandet her, er en del af den marine nationalark og der er masser af mulighed for at snorkle og se flora og fauna.


Cote Vermeille

Kysten Cote Vermeille 

Kystvejen fra Perpignan til den spanske grænse, er en flot vej langs Middelhavet med vinmarkerne op ad bjerg siderne, på den ene side og en smuk havudsigt på den anden.

Der er kun ½ times kørsel til den spanske grænse fra Banyuls sur mer.

Banyuls sur Mer domineres af bjergkæden Les Alberes, som er en del af Pyrenæerne. Den højeste top der kan ses fra Banyuls, er Pic De Sallfort på 981m. men den mest besøgte er Tour Madeloc, da det er muligt at køre næsten helt op til toppen af den meget smalle vej D86. Det er kun det sidste stykke op, der skal  tilbagelægges til fods. Fra toppen som er på 656m. er der en fantastisk udsigt over hele kysten. Tårnet blev opført af Kongen af Mallorca, som en del af et netværk af vagttårne, som beskyttelse mod mauriske angreb på kysten.


Der er en vandre rute GR10, som starter eller slutter fra rådhuset i Banyuls sur Mer. Den går tværs over Frankrig, igennem Pyrenæerne, til byen Hendaye ved Atlanterhavet. Turen er på 894 km. og de fleste bruger 2 mdr. til at tilbagelægge ruten.

Ved bugten Les Paulilles, midt imellem Banyuls og Port Vendres, ligger den gamle Nobels dynamit fabrik, stedet har en spændene historie, bla. var der Vietnamesiske arbejdere ansat, og stedet havde deres egen skole og kirke. Fabrikken ophørte med at producere i 1984. Der efter lå den uberørt i en del år, hvorefter det hele blev renoveret og i dag fremstår det som museum pænt og indbydene, til at gå en tur og nyde det, ved den dejlige strand. Det er muligt at gå langs kysten fra Banyuls til Les Paulilles, turen tager ca. 1½ time.

Der er mange flere muligheder for at gå mindre ture i Banyuls sur mers dejlige og spændene omegn.

Her er et link over de muligheder, der er for vandreture.